субота, 20 октобар 2012 22:03

Храм са три олтара

"Moje rukopise mogu objavljivati, s tim da čist prihod od toga ide u Fond Sv. Jovana Zlatousta, koji bi naslednici osnovali s ciljem dovršenja hrama Sv. Jovana Zlatousta u manastiru Ćelije i podizanja novog trioltarnog hrama u čast Sv. Save (centralni oltar), Sv. Mučenika Justina Filosofa (južni oltar) i Sv. Marije Egipćanke (severni oltar), pri istom manastiru"...

По тестаменту који је оставио Отац Јустин у Ћелијама је 2007. године почела градња храма са три олтара, посвећених Светом Сави, Светом Јустину филозофу и Преподобној Марији Египћанки.

Благословом надлежног Епископа Ваљевског Господина Милутина и еванђелским трудом Игуманије Гликерије и њених сестара, а по тестаменту који је оставио отац Јустин, у Ћелијама је 2007. почела градња храма са три олтара посвећених : Светом Сави, Светом Мученику Јустину Философу и Преподобној Марији Египћанки.

Са крајем грађевинске сезоне 2009. завршени су грађевински радови, храм је озидан и покривен. Највећи део средстава уложених до сада у градњу остварен је од продаје штампаних дела оца Јустина и од добровољних прилога.

У периоду који предстоји треба наставити са занатским, завршним грађевинским радовима, израдом иконостаса, икона, фрескописом и опремањем храма свим оним што је потребно за богослужење. Наставак овог посла није могућ без ширег учешћа људи добре воље, којима је стало да за своју душу и за добро својих предака и потомака учине дело Богу угодно.            

 „И за нас, данашње Србе, важи Светосавски аманет: да цркве дижемо, да Богу Истинитом служимо, да ради Његове Вечне истине и правде живимо...“

                                                                 Преподобни Отац Јустин Ћелијски 

Извршимо заједно вољу Божију, тестамент оца Јустина и свих Светих којима градимо Божију кућу у манастиру Ћелије.

Ви сте овде: Home Манастир Триолтарни храм