недеља, 18 октобар 2015 21:36

Ауторска права / Пренос права

ПРАВНИ ОСНОВ 

Својеручно написаним и потписаним  тестаментом сачињеним 14.06.1973. године и Допуном и изменом тестамента од 04.04.1979. године,  сачињеног и својеручно потписаног пред сведоцима архимандрит, професор Универзитета Др Јустин Поповић одредио је тестаменталне наследнике који су били у обавези да оснују Фонд, односно Задужбину, чији је основни циљ довршење храма Светог Јована Златоуста у Манастиру Ћелије и подизања новог триолтарног храма посвећеном Светом Сави, Светом Јустину Философу и Светој Марији Египћанки при истом манастиру.

На тестаменталне наследнике, др Јустин Поповић је пренео сва своја ауторска права.

Решењем Општинског суда у Ваљеву О 443/79 од 23.11.1979. године оглашени су тестаментални наследници на заоставштини др Јустина Поповића.

Решење Општинског суда   

Решењем Министарства културе Републике Србије број 022-05-31/2000-05 од 24.11.2000. године основана је Задужбина ,,Свети Јован Златоуст" Аве Јустина Ћелијског.

 Решење Министарства   

Решењем о пререгистрацији задужбине АПР -  Решењем бр. БЗФ 319/2012 са променом назива од 15. новембра 2012. године, задужбина је пререгистрована и променила назив у Задужбину ”Св. Ава Јустин Ћелијски”.

 

 Решење о пререгистрацији 

 


УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА АУТОРСКИХ ЗАПИСА

Задужбина ,,Свети Отац Јустин Ћелијски" је искључиви носилац ауторских права (моралних и имовинских) за дела Др Јустина Поповића и једино она може дати сагласност за објављивање његових дела у нашој земљи и иностранству. Задужбина ,,Свети Отац Јустин Ћелијски" се брине о свим аспектима ауторско-правне заштите. 


ПРЕНОС АУТОРСКИХ ПРАВА

Издавачи и друга заинтересована лица за објављивање дела Аве Јустина Ћелијског обраћају се захтевом директно Задужбини и уколико им се права одобре, са Задужбином склапају уговор.

 

Ви сте овде: Home Права/δικαιώματα/Copyright Ауторска права